Szerbia jövője a biotechnológiában és az IKT-ban

Serbia's future in biotechnology and ICTA Svájci-Szerb közös gazdasági kompenzáció 11. konferenciája, amelyet 7. június 2023-án tartottak, alkalmat adott a kétoldalú kereskedelem, a pénzügyi promóció és a szervezeti aggályok megvitatására. Rutinszerű és nyílt párbeszédre van szükség a jó pénzügyi kapcsolatok struktúráinak kialakításához. A konferencián, amelynek elnöke Erinin Bollinger Nagykövet és Stevan nikevi Nik államtitkár, hogy csak néhány pontot említsünk, a svájci együttműködési irodával Szerbiában folytatott együttműködés bemutatására mentek a hatalom, a környezetvédelem és a műszaki növekedés területén.

Fontos gazdasági társ a régióban. Szerbia Svájc legfontosabb kereskedelmi partnere Délkelet-Európában, valamint a svájci vállalatok kulcsfontosságú gyártási weboldala. 2022-ben a két ország közötti árucikkek kereskedelme tovább nőtt (+46,6% 2021-hez képest). Az EFTA-Szerbia szabadkereskedelmi megállapodáson alapuló szakma jól halad. A pán-euromediterrán különleges származási szabályokról szóló regionális egyezmény (PEM-Egyezmény) módosított származási szabályainak ebbe a megállapodásba történő bevezetése további kumulációs lehetőségeket teremt a svájci vállalkozások számára, valamint csökkenti az importált termékek árát. A szolgáltatási szakmában Svájc A negyedik legfontosabb kereskedelmi partner, a szerb nemzeti pénzügyi intézmény adatai szerint. Ha Szerbia továbbra is közvetlen nemzetközi befektetéseket kíván behozni, a meglévő kétoldalú szerződések alapján biztosítania kell a svájci vállalkozások jogbiztonságát, valamint a piacához való megkülönböztetésmentes hozzáférést.

A jövő a létesítményeken, a kutatáson és az ikt-n múlik

A jövő a létesítményeken, a kutatáson és az ikt-n múlikSzerbia valóban lépéseket tett gazdasági helyzetének diverzifikálása érdekében. Jelentős beruházásokat eszközöl a közúti és vasúti hálózatok korszerűsítésére szolgáló létesítményekbe. Ezenkívül a szolgáltatási piac csak a pénzügyi növekedés egyik fő mozgatórugója. Szerbia emellett a biomedicina, a bioinformatika, a biotechnológia és a biodiverzitás területén is kutatási központként kívánja fejleszteni magát. A belgrádi BIO4 campus építése, amelyet 2023-ra terveznek, itt lesz a kezdeti lépés. Szerbia: megnyílt az első kínai autópálya Európában.

Az Európába integrált kezdeti Kínai autópályát vasárnap nyitották meg a forgalom előtt. A nyitó rendezvényt Szerbiában tartották. Az E-763 nyitóeseményén részt vett Aleksandar Vucic szerb elnök, valamint Chen Bo Belgrádi kínai nagykövet is. “Szerbia és Kína szoros barátságot ápol. Hálás vagyok az államfő által javasolt Belt és Roadway kampányért, amely jelentősen hozzájárult Szerbia fejlődéséhez, és az egyének biztosan soha nem fogják elfelejteni. Hangsúlyoznom kell, hogy a Shandong Hi-speed csoport nem esett vissza az e szakaszok építésével és építésével kapcsolatos problémákkal szemben. Ők befejezték a technológiailag innovatív út, valamint a magas követelményeknek. Hálánk felülmúlja a szavakat, és úgy gondolom, hogy Szerbia és Kína együttműködése minden bizonnyal új magasságokba fog emelkedni”. Vucic hangsúlyozta a közúti webes linkek jelentőségét a nemzet fejlődése szempontjából, a jövőben új keretfeladatokat vezet be a kínai vállalatokkal.

Felkészülés utazás Szerbiába, tájékoztatás és útmutatás

Szerbia egy olyan hely, még mindig nem is legyőzte a globális turisztikai, részben kihagyva, hogy a többi nemzet a balkáni térségben. És ha egyrészt ez egy áldás, másrészt szüksége van egy kicsit sokkal óvatosabb és átfogó utazási szervezet, annak a ténynek köszönhető, hogy a meglepetés mindig a kanyarban. Vigyél el: azt hittem, hogy 2020 októberében valóban készen állok az úton, inkább megütöttem volna magam, mert valójában nem” láttam előre ” a konkrét körülményeket. Szent gyógyszer a második az úton, folyamatosan októberben azonban az alábbi lista évben. Ezért elhatároztam, hogy létrehozok egy típusú listát, hasznos információkat, valamint útmutatást, amelyet szeretnék felfedezni magam, mielőtt először indulnék a járművel Szerbiába. Nem akarom megijeszteni, eh, számos probléma mellett ez egyáltalán nem zavaró.

Csakúgy, mint ha a tiéd egy utazás, amely magában foglalja a kombinált sík/tömegközlekedés, egy nagy része, amit biztosan megtalálja ezt a cikket nem ad neked sem. Éppen ellenkezőleg, ha autóval érkezik Szerbiába, vagy bérel egyet, amikor megérkezik a repülőterminálra, néhány információ minden bizonnyal fontos jelentőséggel bír. Legalább, nekem lettek volna, szemben a városok közötti “kombinált” ütemterv mentén élt tapasztalatokkal, és ehelyett elszigetelt helyszínekkel is, mindezt egy bizonyos hangulat képezte a legelső Befolyás eredményeként egy nemzettel, amelyet végül szerettem a hatalmas ellentétek ellenére. A legelső alkalommal eddig kelet nem lehet, de figyelemre méltó, így vagy úgy.

Mit kell tudni, mielőtt elhagyja Szerbia

Mit kell tudni, mielőtt elhagyja SzerbiaIdőzóna Róma / Belgrád. Szerbiában az időterület egybeesik, mint Olaszországban, függetlenül attól, hogy ugyanazon a szélességi fokon van, mint Görögország, ami valójában egy órával előttünk van. Természetesen nem lesz szükség a kezek áthelyezésére. Pénznem és pénzváltás. A Szerb Köztársaság jelenlegi pénzneme A Szerb dinár. A valutaárfolyam körülbelül 120 RSD 1 EUR. Hol lehet eurót váltani dinárra? Ha az Európai Közösségen belül lennénk, vagy olyan városban, mint Prága, ahol az e-pénzváltók 99% – a Shylock engedéllyel rendelkezik, minden bizonnyal tájékoztatnám Önt, hogy vonja vissza a szükséges mennyiséget egy atm-nél.

Ebben az esetben (EU-n kívül + nincs Euró), óvatosnak kell lennie a pénzintézet által kiszámlázott díjakkal kapcsolatban (az enyém például 2,50 prelievo / visszavonás), és ha úgy dönt, hogy ez az egyik legpraktikusabb alternatíva, ne felejtse el kiválasztani, hogy a nyilatkozaton nem kívánjuk euróban váltani. Extra csak, akkor vegye az euró veled pénzt, valamint hívja a pénzváltó iroda (Mena szükséges fájlokat. Bár Szerbia jelenleg nem része az Európai szomszédságnak (de a következő kilátások közé tartozik), a törvényes személyazonosító igazolvány (és azt tanácsolom) elegendő a bejutáshoz. Ahhoz azonban, hogy segítsen az ellenőrzéseket, és ne terheljék a jogellenes bevándorlás, amikor elhagyja az országot (egyes esetekben ez valóban megtörtént, nem ismerem fel, ha a nyaraló Olaszország), a jegy marad a legbiztonságosabb választás; ebből adódóan, mindig ellenőrizze, hogy a megfelelő bélyegző csatolva van a bejegyzés. A vízum csak szükséges tartja hosszabb, mint 90 nap, de van, hogy még mindig regisztrál 24 órán belül az érkezés a környéken zsaruk iroda. Ha egy üdülőhelyen tartózkodik, a beiratkozás automatikus. Gyakorlati ötletek a nemkívánatos meglepetések elkerülésére (valamint Szerbiát teljes mértékben értékelni). Szerbia biztonságos ország, csak tegye meg a megfelelő óvintézkedéseket.

Sokat hallunk Szerbiáról, és általában a balkáni országok nemzeteiről, a biztonságról

Az Eug Jugoszlávia régióiban ezt követően a még mindig aktuális háború szakemberei folyamatosan alapvető félelem kíséri a nyaralók nagy részét, amint azt több online vitafórumon is láthattam. Túlságosan izgultam, amikor olvastam, hogy egyesek arra ösztönöztek, hogy legyenek óvatosak a hatóságokkal szemben, akiket a korrupció és a hatalommal való visszaélés óriási rajongójának neveznek, legalább addig, amíg el nem dobsz egy jelentős csábítást; vagy elutasítod, mint a nyaggató menekültek és Romák, akiknek egyetlen célja úgy tűnik, hogy megszerezzék a kezüket a pénztárcádon. Elfogultság, a 2nd, emellett néhány Szerb fenntart, Belgrádi házigazdáink közül áll, aki a pénztárca mellett azt javasolta nekünk, hogy maradjunk távol, mivel “nem vagyok rasszista eh, mégis ők terjesztik a COVID-et”. A vakcinázási ár a leginkább megfizethető Európában és az észrevétlen maszkokban. Az egész világ egy nemzet. A valóság az, hogy Szerbia a világ legbiztonságosabb nemzeteinek listáján a 31.helyet foglalja el a 162-ből.

Valójában soha nem éreztük magunkat veszélyben vagy fenyegetve, mind a városban, mind a távolabbi területeken. Valóban, amikor az útleveleinket vizsgáló vámtisztviselők látták, hogy Olaszországból jövünk, csodálkoztak, valamint elégedettek voltak azzal, hogy az ő országukat választottuk rendeltetési helyként. Vezetés közben folyamatosan betartottuk a szabályokat, mind Belgrádban, mind Újvidéken, mind niben. (a legnagyobb létesítmények, ahol valójában voltunk) nem tettünk semmit, csak megtettük a szokásos megelőző intézkedéseket, amelyek Firenzében vagy Prágában is vannak. Alapvetően, fókusz természetesen, azonban bizonyos paranoia nélkül. Továbbá, mivel a szerbek egy nagyon meleg egyének, valamint az első nehézség akkor biztosan futni a támogatás; valamint, hogy “én vagyok az olasz” egy tényleges ütőkártyája.

Szólj hozzá!