Magyarország: diktatúra vagy szabadság?

Magyarország: diktatúra vagy szabadság?Magyarország “diktatúra Európában”. A magyar miniszterelnök kritikusai a nemzet EU-ból való kizárását kérik, míg támogatói azt követelik, hogy a magyar tervek más országokban is igazak legyenek. Magyarország diktatúra vagy szabadság? Az aggodalom egyszerű, de a megoldás bonyolult, nagyon összetett, és mi biztosan nem nyújt kiterjedt és meggyőző választ. Globális szinten nagy vita folyik a politikusok, történészek és jogászok között arról, hogy mi lett a magyar politikai rendszerből.

Ez egy olyan téma, amelyet sok ellenfél és számos rajongó követ. Itt, ebben a rövid teremben, megpróbálunk tisztázni néhány olyan kérdést, amelyek ezt követően mindenkit arra késztethetnek, hogy saját értékeléseket készítsen. Itt vannak a jelentése (erőforrás treccani) a zsarnokság, valamint a demokrácia? Diktatúra: politikai rendszer, amelyet az összes hatalom fókusza határoz meg egy magányos szervben, monokratikus vagy kollegiális, amely ellenőrzés nélkül gyakorolja. Demokrácia: olyan kormányzati forma, amelyben a hatalom az emberekben rejlik, amelyek szuverenitásukat különböző politikai intézményeken keresztül gyakorolják; különösen., olyan típusú kormány, amely a választott ábrázolások révén gyakorolt népszuverenitáson alapul, amely minden ember számára egyenértékű alapon garantálja a közhatalom gyakorlásában való részvételt.

Megszavazzák-e magyarországon a parlamentet?

Megszavazzák-e magyarországon a parlamentet?Igen, a Parlamentnek 199 helyettese van, és minden 4 évben költségmentes politikai választásokkal, titkos szavazással választják meg. A legutóbbi politikai választáson, az Orb eseményén a Fidesz a szavazatok 49% – át szerezte meg, a mandátumok 66% – át nyerte el. Ez azért van, mert az ellenállás több ünnepségre oszlott, valamint azért is, mert a magyar választási jogszabályok a tömeges ünneplést részesítik előnyben. Demokratikus a magyar választási törvény? A magyar kiválasztási rendelet valójában számos érv tárgyát képezte. Nincs tökéletes választási szabályozás. Az új választási törvényt a Fidesz-kormány eltüntette. A rendelet csökkentette a törvényhozók sokféleségét, valamint átalakította a választási területeket az uralkodó esemény javára. A szavazást a külföldön élő magyar történelmi kisebbségeknek is megadta, ezt a lehetőséget csapta be az ellenállás. Több mint 90% – a szavaz az Orb partito sokkal nehezebb választani magyarok, akik ténylegesen kivándorolt az utóbbi időben, akkor nagy valószínűséggel a konzuli munkahelyen szemtől szemben.

Ezek között a lakosok között általában az ellenállás eseményei vannak az élen. Van-e magyarországon demokratikus alkotmány? Magyarországon van egy alkotmány, amelyet 2012-ben fogadott el az országgyűlés 2/3-os tömeggel. Csak képviselők a orb partito de az alkotmányt a rendelet szerint fogadták el, amely nem írt elő kötelező szavazást, mégis csak a parlamenti képviselők szavazatainak kétharmadát igényelte. A végrehajtó, a törvényhozó és a bírói jogkörök elkülönültek és egyensúlyban vannak-e magyarországon? A három hatalom hivatalosan elkülönül, valamint egyensúlyban van. Mindazonáltal, mivel a kormányzó párt tizenegy éve a parlament 2/3-át teszi ki, a jogi hatalom folyamatosan “valóban” leereszkedett a végrehajtó hatalom felé. Ami az igazságszolgáltatást illeti, elég emlékezni arra, hogy az alkotmánybíróság 15 bíráját mind a kormánytöbbség választotta. Tehát, ha formálisan a hatalmak függetlenek és egyensúlyban vannak, a valóságban nem biztosítják azokat a lényeges hatásokat, valamint hangsúlyozzák, hogy az uralkodó esemény képes elérni. Nem véletlen, hogy magyarországon szinte egyáltalán nincsenek korrupciós tesztek, amelyek kormányzati politikusokat érintenének. Ismét egyértelmű a politikai zavar.

Van-e köztársasági elnök?

Van-e köztársasági elnök?Magyarországon van köztársasági államfő, n tőle függ a parlament által elfogadott rendeletek érvényesítése. A köztársasági elnököt a Parlament 2/3-os többséggel szavazza meg. Ezt a Fidesz szavazta meg, amelynek tagja. Van-e újságírói szabadság magyarországon? Magyarországon a sajtószabadság indexei folyamatosan fogynak. Az elmúlt években Magyarország a 88.helyen állt a világon a sajtószabadság tekintetében. A közmédia elektromos csatlakozói erősen sorakoznak a szövetségi kormánnyal (gyakorlatilag groteszk módon). A szomszédos újságok általában a kormányhoz közeli vállalkozások tulajdonosai.

Vannak tévécsatornák és a privateeb gondoljanak a “Mag HAr Hang” című hetilap ügyére, amelyet külföldön kell kinyomtatni, mivel Magyarországon nem talált olyan szerzőt, aki alávetné magát a szövetségi kormány esszenciális gondolatairól szóló újság nyomtatásának. Frissítés: 9. február 2021-én a független rádió Klub Rádió kénytelen volt többé sugározni az éterben. Gyakorlatilag a rádiógömbön csak a szövetségi kormánnyal együtt kiadott rádiók vannak. A polgárjogi helyzet? A polgári jogokat és az egyéni szabadságjogokat hivatalosan elismerik minden ember számára. Ennek ellenére számos szabályozást kritizálnak a világ szervezetei és szervezetei. Különösen az uralkodó ünnep, a Fidesz politikai propagandája az elmúlt években az undor és egyes kisebbségek marginalizálódásának szilárd reklámkampányain alapult. Migránsok: figyelembe véve, hogy 2015-ben a szövetségi kormány a migránsokra helyezte a hangsúlyt. Az ország valóban követte a dublini megállapodás előírásait, mégis gyakran embertelen megközelítéseket alkalmazott az utazók megállításában és a menedékjog megszerzésének minden lehetőségének elhalasztásában az országban. A déli határon több száz kilométer hosszú kerítést építettek.

Roma: a Roma közösség asszimilációjának kérdése tartós kérdés Magyarországon. A mai napig számos olyan uniós beavatkozás van ebben a kérdésben, amely különösen a romák által a kollégiumokban tapasztalt felosztás forgatókönyvét érinti. Az LMBT terület: 2021 júniusában törvényt fogadtak el, amely egyértelművé teszi a pedofília, valamint a homoszexualitás közötti egyenlőséget. Az LMBT közösség kriminalizálása, a reklám korlátozása, valamint a szex változatosság alatti gyerekekkel 18 éves valójában éles fordulatot okozott a jogokban az országban. Az EU és számos ország hivatalosan is kérte az elfogult jogszabályok eltörlését.

A rendkívüli állapot, hogy szembenézzen a pandémiával, milyen módosítások?

Valójában nagyobb hatásköröket ajánlottak fel a végrehajtó hatalomnak, amely rendelettel dönthet úgy, hogy felfüggeszti a Parlament üléseit. Bármilyen típusú politikai választást felfüggesztettek (mint más országokban, ahol a járvány folyamatos, ne feledje, hogy olaszországban március 29-én döntő alkotmányos mandátumot kellett tartani, amelyet töröltek). Díjak merültek fel azok számára, akik helytelen híreket terjesztenek vagy zavarják a közrendet, 1-5 évig (olaszországban elérik a 6 hónapot). A jogszabályokat különféle eszközökkel lehet lefordítani, minden bizonnyal annak jövőbeli alkalmazása fogja megállapítani, hogy ez veszélyezteti-e a sajtó rugalmasságát a nemzetben. Még további részletek kattintson erre a linkre. Magyarország szabadság? Nem, magyarország nem demokrácia, vagy legalábbis nem liberális demokrácia. Mint orb ricordato az állam három hatalma sem kiegyensúlyozott, sem független. A végrehajtó hatalomnak nagyobb kötelessége van, valamint nincsenek független hatáskörök, amelyek irányítanák. Ez leginkább azért van, mert az egyik ünnep, a fidesz 11 éve élvezi a frusztráló tömeget a parlamentben. Ezzel a fidesz gyorsan elfoglalhatná az állam legtöbb intézményi munkahelyét, ez az igazság legitim módon történt, de egyfajta “egypárti államot” hozott létre, amelyben már nincs különbség a fidesz és az intézmények között. Olyan intézményeket, amelyek valójában ezen okból kiürültek autonóm jellegükből. Az exec “erős” szerepe javul a vészhelyzetben.

Is magyarország diktatúra?

Is magyarország diktatúra?Magyarország nem diktatúra. Vagy legalábbis nem olyan zsarnokság, mint az orosz vagy a török. Magyarországon az újságírókat nem küldik börtönbe, és nem történik fizikai erőszak a kormány ellenfelei ellen. Ellenállási pártok léteznek, és a legutóbbi választásokon, a 2019-es közigazgatási politikai választásokon is ellenzéki jelöltek nyertek egyes közösségekben, például a resources Budapest. A sajtószabadság hivatalosan akkor is biztosított, ha folyamatosan elhasználódik. Az LMBT szomszédság elleni törvény, az EU későbbi beállításaival, valamint az igazán súlyos hangú választási kampány kezdetével, mindazonáltal megmutatja, hogy az ország politikai környezete valójában fokozatosan súlyosbodott.

Egy út …

Orbán Ungheria N Magyarországon, mert 2010-ben egy hosszú és lassú folyamat indult el, ráadásul fordított lépésekben, ami antidemokratikus hatalmi adminisztrációt eredményezett. A hatalom sokat köszönhet a nagyszerű gazdasági eredményeknek, valamint a mintegy 2,5-2,8 millió szavazó (a lakosság 30-35%-a) vitathatatlan elkötelezettségének, amely gondoskodik arról, hogy az ellenállás Minisztériumának köszönhetően a választási törvény, valamint a tartózkodás, kétharmados tömeg a Parlamentben. Ezzel együtt azonban egy olyan hatalom, amely több mint tíz éven át a nyeregben az undor, a korrupció, a kronyizmus és a csodálatos arcátlanság propagandaprojektjeit tárja fel.

Egy olyan út, amely évekig tartott, sebességekkel és lassulásokkal, amelyeket gyakran befolyásoltak az Orb-előadó bruellhez fűződő kapcsolatai, biztosan a Fidesz távozásával az EPP-ből és egy vadonatúj európai csoporthoz való jövőbeli csatlakozással Orbn.

Szólj hozzá!